Hírek
Edzés személyi edzővel, vagy nélküle?

Ha a pénztárcakímélő megoldás, vagyis az egyedüli edzés mellett döntesz, akkor is érdemes eleinte megbízható segítséget kérni, olyan szakembertől (teremedző, ha termes edzésben gondolkodsz), aki megtanítja neked akár a gépek használatát, akár a helyes gyakorlat-kivitelezést. 

Ha otthon, bármilyen felvétel segítségével edzel, akkor csak fokozatosan, gyakorlatról, gyakorlatra haladj a programmal. Figyeld meg a bemutató testtartását a gyakorlatok kivitelezése közben. Ha szükséges, állítsd meg, léptesd vissza, ismételd többször, lehetőleg tükör előtt, hogy lásd magadon, ha nem pontosan ugyan úgy végzed a gyakorlatokat, ahogyan a felvételen láttad.

A továbbiakban elmondjuk, milyen előnyökkel jár egy személyi edző. 

– Az elsődleges ok, amiért bárki bátran fordulhat személyi edzőhöz az a motiváció. Például, főleg eleinte, nehéz feladatnak bizonyul már az is, hogy naponta vagy kétnaponta elmenjünk az edzőterembe. A döntés általában hamar megszületik: „Mától rendszeresen edzek!”, azonban a kitartással gyakran vannak gondok. Ezen sokkal könnyebben át tudunk jutni, ha van valaki, aki vár bennünket és folyamatosan motivál minket. A motiváció idővel háttérbe szorul, de addigra életünk részévé válik a mozgás. 

– A személyi edző több éven át tanulja, tanulmányozza az emberi testet és annak működését. Ezen tudás birtokában, végig koordinálja mozgásunkat és segíti a helyes végrehajtást, így az edzésünk hatásosabb lesz és lényegesen kevesebb idő alatt el lehet érni a kívánt eredményt, mint egyedül otthon. A személyi edző rendelkezik a kellő szaktudással, ahhoz, hogy a megfelelő megoldást javasolja életünk megváltoztatására.

– A biztonság nagyon fontos az edzések során. Nem is gondolnánk, mennyi veszély leselkedhet ránk és akár komoly sérüléseket is szerezhetünk. Ha személyi edzővel végezzük a különböző gyakorlatokat, biztosan mindig lesz mellettünk valaki, mikor nehéz súlyokat emelünk, ráadásul meg is mutatja, hogyan emeljük a súlyokat úgy, hogy elkerülhessük a sérüléseket.

Végezetül engedjétek meg, hogy figyelmetekbe ajánljuk a Victory Fitness edzőit: https://victoryfitness.hu/huvosvolgy/szemelyi-edzok

hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre hogy, elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, hírünkről és akciónkról, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass az életmóddal kapcsolatban!
Hírlevél feliratkozás

Victory Magazin

További bejegyzések

Bejegyzések betöltése