Órarend

Órarend

Órarend

ahol minden adott egy jó edzéshez!

Victory Fitness Káposztásmegyer

Várunk Káposztásmegyeren, a Jégcsarnokban található edzőtermünkben! Élvezzétek a 1200 négyzetméteres teret, melyet körbe ölel az üvegportál, így tágas és világos, és ráadásul gyönyörű kilátást nyújt a fedett hokipályára is.

ahol minden adott egy jó edzéshez!

Csoportos óráink

Az órán főleg a tartóizmok megerősítése, a has- és törzskontroll kialakítása, a törzsizomfűző fejlesztése, valamint nyújtása és mobilizálása a cél. Ajánlom mindazoknak, akik a napjainkban oly gyakori derék- és hátproblémákkal küzdenek, főleg az ülőmunkának köszönhetően. Az órán kiemelt szerepet kap a koordináció fejlesztésen belül az egyensúlyfejlesztés, melynek révén a testtudat, a törzsstabilitás is fejlődik, támogatva a mindennapi tevékenységeinket is.
Egyik leghatásosabb és leglátványosabb csoportos edzésforma, ahol nagy súlyokat mozgatunk meg.
Haladóbb edzésforma magas intenzitással, minden izomcsoportot átmozgat változatos és összetett gyakorlatokkal. Egy edzés ahol az élmény és az eredmény kéz a kézben járnak! Kemény, ám teljesíthető erő- állóképesség fejlesztő edzések egy fantasztikus csapattal!
Gerinctréning a fitneszórák egy speciális műfaja, melyet kortól, nemtől függetlenül mindenkinek ajánljuk, az óra elsősorban preventív tehát megelőző jellegű. A bemelegítés során minden főbb ízületünket és izmunkat alaposan bemozgatjuk, és átmozgatjuk. Fokozatosan felépített, szimmetrikus terhelésű, mobilizáló, stabilizáló, erősítő és nyújtó gyakorlatokból álló kellemes zenére végzett edzésprogram, mely során változatos eszköz típusokat használunk az óra színesítésére (gerincbot, fitball, softball, gumiszalag, 1 kg-os kis kézisúlyzó) Könnyen Követhető óratípus, mely során nemcsak a gerincoszlopunk, de egész testünk egészségének megőrzése a cél. Az óra végét alapos dinamikus majd statikus nyújtással zárjuk. Gerinctréning rendszeres látogatásával szép szálkás izomzatot, szebb testtartás, helyes mozgásminta megtartását / visszaállítását, jobb közérzetet, formásabb alakot érhetünk el. Mindenkinek szeretettel ajánljuk, de kifejezetten azoknak, akik ülő-; álló-;vagy hosszantartó aszimmetrikus terheléssel járó munkát végeznek.

Komplex mozgásforma, amely a megalkotójáról Joseph Pilatesről kapta a nevét. Gondosan felépített erősítő és nyújtó gyakorlat sorozatokból álló “flow” mozgásforma, speciális légzéstechnikával párosítva. Az edzés célja a törzs mélyen fekvő izmainak erősítése, a csigolyaoszlop rugalmasságának megőrzése, a megrövidült izmaink nyújtása, ízületek mozgásterjedelmének megőrzése, növelése. A Pilates gyakorlatok nemcsak szépek, de hatékonyak is. Változatos eszközöket használunk (fitball, softball, gumiszalag) így tehetjük adott esetben, igény szerint könnyebbé vagy épp nehezebbé a gyakorlatokat. A Pilates órák rendszeres látogatása szép karcsú izomzatot, rugalmas testet, helyes testtartást, testtudat fejlődést eredményez. Önálló vagy más sportok kiegészítőjeként is ajánlott mozgásprogram.

Pilates 6 alapelve: központosítás, koncentráció, kontroll, precizitás, légzés, áramlás.”

A box-aerobik csoportos órán kick-box alap ütéseket és rugásokat sajátíthatsz el, egy zenés koreográfiába beleépítve. A bemelegítés után felépítjük a folyamatot, az óra második felében pedig crossfit jellegű feladatokkal találkozhatsz! Az óra végén egy relaxációval egybekötött nyújtás segít ellazulni. Várok mindenkit nagyon sok szeretettel!
A Spinracing egy teljes testet átmozgató, zenés, csoportos teremkerékpár edzés, amely alkalmas az állóképesség, illetve az erő-állóképesség fejlesztésére. Spinracing edzés módszerben a mozgás a zene ütemére történik, ezért a zenének fontos szerep jut, alapvetően meghatározza a gyakorlatok jellegét. Változatos technikájú óra, mely karhajlításokat, statikus mozgáselemeket és kiállásokat tartalmaz, a terepviszonyok szimulálására pedig a sík, lejtő és hegymenet váltogatja egymást. Mivel tekerés közben kizárod a külvilágot, összpontosítod a gondolataidat, figyelsz a pulzusra, a légzésedre, a testtartásra (testtudat), így az óra végére teljesen felfrissülsz. A Spinracing szuper levezetése egy stresszes napnak.
A Get fit – felfüggesztéses tréning egy stabil heveder segítségével történik, ahol a gyakorlatokat különböző kiinduló pozíciókból végezzük. Az edzés lényege, hogy a saját testsúlyunk megtartásával és alkalmazásával végezzük a különböző feladatokat, amelyek által fejlesztjük az erőt, az állóképességet, valamint az egyensúlyérzék fejlesztésére is lehetőség van. Az óratípus mindenkinek ajánlott, hiszen a 40 másodperc terhelést 20 másodperc pihenő követ, tehát minden gyakorlat után van ideje megpihenni a szervezetnek, valamint mindenkinek lehetősége van a saját ritmusában dolgozni.Kiemelt figyelmet kapnak az edzés alatt a törzsizmok, de nyugodt szívvel mondhatjuk, tetőtől talpig átmozgattuk a testünket egy get fit edzéssel.
A reggeli zsírégető edzések során fokozatosan felébresztjük az agyat, a testet – az izmokat. Az aerobikhoz hasonlítható bemelegítés után könnyed kardio sor következő, ahol elkezdjük emelni a pulzusunkat, melegíteni az izmainkat. Amikor már alaposan bemelegítettük minden porcikánkat, különböző eszközökkel a teljes testet dolgoztatjuk. Megtalálhatóak az edzés során mobilizáló, erősítő gyakorlatok is és a cél, hogy egy jóleső terheléssel kezdjük a napot. Az erősítések között előfordulhatnak intenzívebb kardio sorok, amikor még jobban növeljük a pulzust, még több kitartásra van szükség, növeljük a kalóriaégetést. Az óra hangulatához nagyrészt hozzájárul a vidám, ritmusos zene válogatás, ami segít az ütem megtalálásában, fokozza a hangulatot, elvarázsolja az elmét.
Az alakformáló órán az alapos bemelegítés után leginkább a különböző izomcsoportok erősítésére fektetjük a hangsúlyt. Nagyobb súlyokkal, több ismétléssel igyekszünk fejleszteni az izmokat, szem előtt tartva az egészséges kereteket. Minden órán több különböző eszközt alkalmazunk, amivel megadjuk az izmoknak a fokozatosság elvét, egyre nehezednek mind az eszközök, mind a gyakorlatok és ezen az órán a teljes erősítés után következik egy pár perces, alacsonyabb intenzitású kardio rész, ahol lehetőséget adunk az izmok „lazításának”.

Izom-egyensúly / mobilizálás ès stretching: Edzèseinken, testünk termèszetes helyzetènek visszaállítására törekszünk. A megrövidült ès a megnyúlt izmok (felső-, ès alsó keresztezett szindróma) korrigálásával, a testtartás optimalizálása a cèl, ezáltal az esetleges háti- ès derèkfájdalmak megszüntetèse. A megnyúlt, gyenge izmokat erősítjük, a stabilizáló izmokat fejlesztjük, rövidült izmokat nyújtjuk, ízületeinket mobilizáljuk, mozgástartományainkat növeljük. Emellett fejlesztjük a koordinációt, egyensúlyt. Ajánljuk minden korosztály számára, hisz az ülő èletmód velejárója az izomegyensúly felborulása. Sosincs kèső testünkkel foglalkozni, s egèszsègben, harmóniában èlni.

Szülès után 6 hèttel, császármetszès után 10-12 hèttel kezdhető a torna. Minden izomcsoportot átmozgató edzès, fókuszban a hasfal regenerációja, esetlegesen szètnyílt hasizmok minimalizálása. Nagy hangsúlyt fektetünk a hasizom mellett a gátizmok, s a többi stabilizáló izom erősítèsère, s a nyújtásra is. 

Ajánlom minden Kismamának, akik a fent leírt időszakon túl vannak, akár egyedül, akár a Babával együtt. 

A TRX és a kettlebell két szuper funkcionális sporteszköz, melyekkel önmagukban is kiválóan lehet fejleszteni az összes izmunkat. Ezt a két eszközt kombináltam egy edzésben, mely ezáltal igazán izgalmas, intenzív terhelést ad majd azok számára, akik szeretnék a teljes vázizomzatukat oly módon fejleszteni, hogy az ne csak esztétikus, de funkciójában működőképes, és erős is legyen.

 

Kezdő edzéseken (hétfő) várok szeretettel minden érdeklődőt, aki szeretne megismerkedni ezzel a mozgásformával. Ha még soha életedben nem sportoltál semmit, akkor épp itt az ideje!

 

Haladó edzéseken (péntek) várok szeretettel mindenkit, aki nem új a sport világában. Nem baj, ha ezeket az eszközöket még nem ismered, de ezen az edzésen nem árt, ha már rendelkezel egy alap állóképességgel és testtudattal.

Várok minden sportolót egy kellemes péntek esti nyújtózkodásra! Ebben az egy órában foglalkozunk kicsit az ízületek mozgástartományának javításával, lenyújtjuk, ellazítjuk a testünket, majd a végén egy kellemes és relaxáló légzésgyakorlattal zárjuk a kemény munkahetet.

Zsírégető és erősítő blokkokból álló, tetőtől talpig átmozgató, intenzív óratípus, minden korosztály számára, könnyen követhető.
Alapos bemelegítés után jönnek a zsírégető blokkok: aerobik alaplépésekből, squat variációkból, kitörésekből álló körökkel felvisszük a pulzust a zsírégető tartományba és ott tartjuk. Majd jönnek a változatos eszköztípusokat használó (step pad, kézi súlyzók, TRX, gumikötelek stb) és saját testsúlyos gyakorlatokból álló változatos, könnyen következő körök, az órát levezetéssel és nyújtással zárjuk. Ha egy kimerült nap vagy hét után jókedvre, feltöltődésre és testedzéssel egybekötött kikapcsolódásra, jó zenére vágysz itt a helyed a csapatunkban.

Gerinctréning a fitneszórák egy speciális műfaja, melyet kortól, nemtől függetlenül mindenkinek ajánljuk, az óra elsősorban preventív tehát megelőző jellegű. A bemelegítés során minden főbb ízületünket és izmunkat alaposan bemozgatjuk, és átmozgatjuk. Fokozatosan felépített, szimmetrikus terhelésű, mobilizáló, stabilizáló, erősítő és nyújtó gyakorlatokból álló kellemes zenére végzett edzésprogram, mely során változatos eszköztípusokat használunk az óra színesítésére (gerincbot, fitball, softball, gumiszalag, 1 kg-os kis kézisúlyzó) Könnyen követhető óratípus, mely során nemcsak a gerincoszlopunk, de egész testünk egészségének megőrzése a cél. Az óra végét alapos dinamikus majd statikus nyújtással zárjuk. Gerincténing rendszeres látogatásával szép szálkás izomzatot, szebb testartást, helyes mozgásminta megtartását / visszaállítását, jobb közérzetet, formásabb alakot érhetünk el. Mindenkinek szeretettel ajánljuk, de kifejezetten azoknak, akik ülő-; álló-; vagy hosszantartó asszimmetrikus terheléssel járó munkát végeznek.

Az óra 2 részből áll:
1/ Progresszív Pilates
Komplex mozgásforma, amely a megalkotójáról Joseph Pilatesről kapta a nevét. Gondosan felépített mobilizáló, erősítő és nyújtó gyakorlatsorozatokból álló “flow” mozgásforma, speciális légzéstechnikával párosítva. Az edzés célja a törzs mélyen fekvő izmainak erősítése, a csigolyaoszlop rugalmasságának megőrzése, a megrövidült izmaink nyújtása, ízületeink mozgásterjedelmének megőrzése, növelése. A Pilates gyakorlatok nemcsak szépek, de hatékonyak is. Változatos eszközöket használunk (fitball, softball, gumiszalag, gumikötél) így tehetjük adott esetben, igény szerint könnyebbé vagy épp  nehezebbé a gyakorlatokat. A Pilates órák rendszeresen látogatása szép karcsú izomzatot, rugalmas testet, helyes testtartást, testtudat fejlődést eredményez. Önálló vagy más sportok kiegészítőjeként is ajánlott mozgásprogram. Pilates 6 alapelve: központosítás, koncentráció, kontroll, precizítás, légzés, áramlás.

2/ Stretching :
Segít visszaállítani az izmok és a kötőszövetek optimális hosszát, serkenti a keringést, az anyagcserét, szimmetriába hozza a testet, segít az izomegyensúlyt visszaállítani, növeli a flexibilitást. Célunk a teljes mozgáspálya megőrzése, az izületi mozgásterjedelem fokozása, a sérülések megelőzése és a teljesítmény növelése.
Két féle változatát alkalmazzuk az óra során: Dinamikus Stretching  és Statikus Stretching
Dinamikus stretching: változatos, izomlánconkban gondolkodó dinamikus  – mozgás közbeni nyújtó gyakorlatok, mely leginkább az izmainkat körülvevő és egész testünket behálózó kötöszöveteinkre hat.
Statikus stretching: mozdulatlan, tehát egy testhelyzetbe belehelyezkedve 20-25 mp-ig megtartott nyújtó gyakorlat
Az órát egy kellemes pár perces, pihentető relax-szal, légzőgyakorlattal zárjuk.

Zsírégető és erősítő blokkokból álló, tetőtől talpig átmozgató, intenzív óratípus, minden korosztály számára, könnyen követhető. Bemelegítés után változatos eszköztípusokkal (kézisúlyzó, gumikötél, step-pad, fittball) és saját testsúlyos gyakorlatokkal edzünk, gyakorlatilag az egész testet alaposan átmozgatjuk és minden fő izomcsoportot edzük. Az órát levezetéssel és nyújtással zárjuk. Ha egy kimerült nap vagy hét után jókedvre, feltöltődésre és testedzéssel egybekötött kikapcsolódásra vágysz itt a helyed a csapatunkban.

A gerincjóga óráknak egyik fő célja a tartásjavítás, mellette egészségmegőrző, prevenciós és rekreációs célja is van. A gyakorlatok elsősorban a hatha jóga rendszerére épülnek, általában egyszerűek, szinte mindenki által kivitelezhetőek. A testi – szellemi – lelki egyensúly megteremtésével lehetővé teszi, hogy jól teljesítsünk a hétköznapok során. Vitalizál és az általános közérzetünk jobb lesz. Rugalmassá és hajlékonnyá tesz, az egész testet átmozgató gyakorlatsorokkal mobilizáljuk ízületeinket is. Segít az egyensúlyérzék és a végtagok erősségének fejlesztésében. A sokunk által végzett mindennapos ülőmunka negatív hatásait enyhíti, lazítja és nyújtja az izmokat és a keringésre is jó hatással van. A gerinc átmozgatása fontos az egészségtelen mozgásokból vagy épp a huzamosabb mozdulatlanságból adódó káros hatások ellensúlyozására. Növeli a fizikai és pszichikai teherbírást, a koncentrációs készséget és az alvás minőségét is javítja. Az óra végi relaxáció segít a testünknek ellazulni, nyugtatja az idegrendszert ezáltal csökkentve a hétköznapokban felgyülemlett stressz okozta feszültséget mind a testben mind az elmében. A gerincjógát általában megelőzésként érdemes használni, amennyiben komolyabb mozgásszervi panasz áll fenn, szakember, gyógytornász felkeresése javasolt.